Certified Partner van Umbraco

meer

Service Point breidt haar mogelijkheden op gebied van webontwikkeling uit als Certified Partner van Umbraco

Service Point, onderdeel van Paragon Customer Communications, is gespecialiseerd in end-to-end klantcommunicatie. Als Certified Partner van Umbraco breiden wij onze mogelijkheden op gebied van webpublicatie en contenthosting verder uit. Het CMS van Umbraco is zeer gebruiksvriendelijk voor onze klanten. En onze webontwikkelaars krijgen uitgebreide training en ondersteuning door dit partnership. Hierdoor bewegen wij altijd mee met de laatste ontwikkelingen.

Een aantrekkelijk webdesign personaliseert, zorgt voor meer beleving en vereenvoudigt het gebruik. Het geheim achter de soepele interactie met de eindgebruiker, ligt bij de slimme technieken die wij gebruiken. Snelle websites, gebruiksvriendelijke tools en probleemloze interactie met diverse systemen. Websites van Umbraco blinken niet alleen uit aan de voorkant, maar ook de back-end onderscheidt zich door het gebruiksgemak en de flexibiliteit ervan. Hierdoor kan onze klant gemakkelijk zelf de website updaten en beheren. Dit blijkt ook uit de eerdere projecten die onze webontwikkelaars al hebben ontwikkeld op het Umbraco CMS. Indien klanten toch nog vragen hebben, dan helpen onze web-ontwikkelaars graag. Door trainingen en certificeringen vanuit Umbraco kennen zij het CMS-systeem door-en-door en zijn zij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

"Met het Umbraco Certified Partnerschap laat Service Point zien dat ze de juiste, gecertificeerde, kennis van Umbraco in huis hebben en goed contact met Umbraco onderhouden. Op deze manier is er geen twijfel dat Service Point de juiste keuze is voor Umbraco projecten.".

- Arnold Visser - BeNeLux Partner Manager bij Umbraco HQ

“De keuze voor het partnership met Umbraco is in lijn met onze groei-ambitie in digital customer experience. Umbraco staat bekend als de meest gebruiksvriendelijke CMS voor publishers. Om snel te kunnen reageren op ontwikkelingen moeten onze klanten snel en eenvoudig aanpassingen aan hun website kunnen doen. De basis voor het bieden van een goede digital customer experience ligt immers bij een up-to-date website die inspeelt op de behoeftes van de bezoekers. Als Certified Partner van Umbraco kunnen wij nog een stap extra zetten in de ontzorging van onze klanten.”

Robin Eversteijn, Sales Director Benelux (Service Point)

Webontwikkeling door Service Point

Wij ontwikkelen websites, webshops en webformulieren op maat voor organisaties uit zeer uiteenlopende branches. Veelal ontwikkelen wij de websites in samenwerking met marketing-, communicatie- en reclamebureaus, waarbij onze focus ligt op de technische kant van de website. Onze web-ontwikkelaars bouwen features op bestaande templates of creëren een geheel eigen template voor een merk. Een onderscheidende en sprekende website, in lijn met het merk, is immers nodig voor een optimale merkbeleving en interactie tussen klant en doelgroep. Kwaliteit, veiligheid en design zijn voorwaarden voor een optimale gebruikerservaring. Wij hechten veel waarde aan de gebruikerservaring van websitebezoekers én onze klant (als publisher). Met onze expertise maken wij de vertaalslag van klantreizen naar de techniek.

Over Umbraco

Met meer dan 500.000 actieve installaties voorziet Umbraco over de hele wereld webprojecten. Het van origine Deense Umbraco staat bekend als 's werelds vriendelijkste open source CMS. Er zijn geen licentiekosten verbonden aan Umbraco en doordat Umbraco open source is wordt er niets van de originele broncode verborgen voor ontwikkelaars. Dat betekent dat ontwikkelaars beter kunnen inzien hoe de website werkt en hier een beter begrip van krijgen. Het CMS-systeem blijft vernieuwen, doordat er minstens tweemaandelijks een nieuwe update uitgerold wordt.

Ontdek meer over Umbraco.

Over Paragon Customer Communications

Service Point is onderdeel van Paragon Group en valt binnen de divisie Paragon Customer Communications. Paragon Customer Communications is een internationale organisatie en helpt bedrijven wereldwijd met ‘end-to-end’ klantcommunicatie.

In Nederland en België werken dagelijks zo’n 400 collega’s vanuit zes locaties aan customer communication management en digital customer experience, voor zowel  in- als outbound vraagstukken. Dit gaat van transactionele tot commerciële communicatie en omvat zowel fysieke als digitale oplossingen. Aan de hand van de nieuwste technologieën en inzichten verzorgt Paragon Customer Communications impactvolle klantinteracties. Samen met partners, klanten en collega’s ontwikkelen we steeds slimmere en doeltreffendere communicatie, met de wensen van de eindklant als uitgangspunt.