Universiteit Hasselt

Een student-vriendelijke website ontwikkeld en gemanaged voor Universiteit Hasselt 

UHasselt
meer

Een student-vriendelijke website ontwikkeld en gemanaged voor Universiteit Hasselt 

De Universiteit Hasselt is een jonge universiteit. Haar uniek onderwijsmodel met interactieve lessen in kleinere groepen en praktijkgerichte opleidingen, zorgt er voor dat de UHasselt-alumnus een vlot inzetbare en flexibele professional is. Naast onderwijs op topniveau doet de universiteit ook grensverleggend onderzoek en ondersteunt het bedrijven op vlak van innovatie. Ze wil een knooppunt in het innovatieweb zijn.

De uitdaging

De website dient deze ambitie af te spiegelen. Bezoekers moeten intuïtief door de webcontent heen kunnen navigeren om de informatie die ze zoeken, altijd, overal en met gemak te vinden.

UHasselt wilde een website die gebruiksgemak, snelle toegang tot informatie en een online mededelingenbord bood. Daarnaast moest de website toegankelijk zijn via diverse toestellen en ook de look & feel van de universiteit vertegenwoordigen. Bovendien zijn de beoogde gebruikers studenten en moest de website dus actueel zijn op basis van huidige trends.

UHasselt doet al heel wat jaren een beroep op Service Point voor web ontwikkelingen en beheer.

De oplossing

Als Value Added Reseller van Seneca’s CMS-oplossingen implementeerden we Smartsite al in 2008 en later in 2014 ontwikkelden we de nieuwe website voor UHasselt. 

Wij ontwierpen en bouwden de huidige website met ons ervaren team. Deze realisatie verliep in 2 stappen. In eerste instantie werd de vormgeving onder handen genomen en geïmplementeerd binnen het bestaande CMS. In de tweede fase is de back-end getransformeerd naar de nieuwste CMS-versie.

Vandaag de dag is deze website nog steeds in ons beheer. Gedurende de jaren zijn er voortdurend innovaties en ontwikkeling aan de website toegevoegd. De website is studentvriendelijk en gericht op de eindgebruiker.

Het resultaat

Het resultaat is een website die responsief en interactief is en daardoor makkelijk toegankelijk vanaf mobiele toestellen. Uiteraard diende deze hele ontwikkeling en migratie naadloos te verlopen met als resultaat dat de website zonder onderbreking beschikbaar bleef. De nauwe samenwerking tussen UHasselt, het design bureau en Service Point heeft er voor gezorgd dat de lancering van de nieuwe website een succes werd.

“Service Point heeft uitstekend werk geleverd bij de ontwikkeling van de nieuwe website binnen het bestaande CMS. Het beheer en het onderhoud van een website is een continu proces. Het is dan ook belangrijk om daarbij beroep te kunnen doen op een partner die Universiteit Hasselt ondersteunt bij de verdere ontwikkeling van haar website. Met Service Point beschikken we hiervoor over de juiste partner”.

Koen Santermans, Communicatie & Marketing Directeur

 

Wilt u meer weten over onze oplossing webpublicatie en -hosting, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Uhasselt