Milieu

Het is onze verantwoordelijkheid om een duurzame onderneming op te bouwen en bij te dragen aan een duurzame economie en planeet. 

milieu
meer

Wij leveren een actieve bijdrage aan duurzame ontwikkeling

 

De wereld wordt geconfronteerd met snelle en impactvolle milieuveranderingen. Het is daarom van vitaal belang dat wij als bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bij het uitoefenen van onze bedrijfsactiviteiten wordt het milieu zoveel mogelijk ontzien, sociale verantwoordelijkheid genomen, economische vooruitgang geboekt en rekening gehouden met de gemeenschap waarin wij opereren. Samen moeten wij de wereld behouden en verbeteren voor toekomstige generaties.

Wij beseffen dat wij als internationale onderneming een wereldwijde impact hebben. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om een ​​duurzaam bedrijf op te bouwen en bij te dragen aan een duurzame economie en planeet.

 

Hoe we onze klanten helpen bij duurzaam ondernemen

Wij willen efficiënt en duurzaam werken onder het motto: “Digitaal wat kan, fysiek wat moet”. Wij werken hard aan innovaties op het gebied van digitaal werken en bieden diverse oplossingen voor onze klanten, waaronder digitale postkamer, responsverwerking en retourverwerking

Inkoop en verbruik van materialen

De afdeling inkoop is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het milieubeleid met betrekking tot de inkoop en houdt daarbij rekening met de volgende richtlijnen:

  • Milieucertificaten: tenzij niet anders mogelijk worden zaken gedaan met leveranciers en producenten die een milieucertificaat in hun bezit hebben.
  • Recyclebaarheid: bij de aanschaf van machines en materialen wordt gekozen voor materialen waarvan de recyclebaarheid het eenvoudigst is.
  • Hergebruik: het hergebruik van verpakkingsmiddelen en materialen wordt zo veel mogelijk gestimuleerd.
  • Verpakking voorkomen: indien mogelijk worden artikelen gekocht met zo weinig mogelijk verpakking.
  • Bij gelijke economische waarden prevaleren de milieu beïnvloedende factoren bij de keuze voor een leverancier of product. 
  • Bij inkooptenders wordt een vragenlijst met betrekking tot milieu, duurzaamheid en MVO meegezonden. Met name voor logistiek gerelateerde inkopen is de vragenlijst erg uitgebreid.

 

Certificeringen

Om ons MVO-beleid systematisch te verankeren in de dagelijkse bedrijfsvoering zijn normen nodig, waaraan de praktische uitvoering voortdurend kan worden getoetst. Daarom hebben wij veel waarde gehecht aan het verkrijgen van diverse certificaten. Wij bezitten ISO 14001 (continue milieuverbetering) en EnergyStar certificeringen. Daarnaast gebruiken wij FSC en/of PEFC gecertificeerd papier.
Expert

Wilt u ontdekken hoe onze communicatie-experts uw manier van communiceren met uw klanten kunnen veranderen?